Ze voelt zich zo puur, zo stralend, blij en vol energie.

Ze danst, dartelt en spartelt door de wereld.

Als een vis, als een vogel, als een dansende Godin.

Haar ogen twinkelen, haar lichaam is als

vloeibaar goud en haar Hart voelt als een stralende zon.

Ze houdt van alles en iedereen.

Heel haar wezen is vol vreugde en geluk.

Vol verwondering neemt ze alles wat ze mag beleven,

als een spons in zich op.

Haar hart stroomt over van Liefde en Licht.

Zo kwam het kleine meisje op de wereld.

Met een open hart, stralende ogen en heel nieuwsgierig.

Zo vol verlangen. Ze had zo veel liefde te geven.

Met haar hartje wagenwijd open vloog ze de wereld in,

als een stralende kleine ster.

Het kleine mensenvrouwtje ging de wereld in.

En wat was die wereld interessant,

maar ook zo vreemd en overweldigend.

uit Haar Verlangen

Vanaf 2014 veranderde mijn leven door een paar indringende gebeurtenissen, waardoor ik mijn basis opnieuw mocht vormgeven. Ik werd meer dan eens geconfronteerd met het feit dat alles om mij heen altijd in beweging is en zal blijven en dat ik hier geen controle op kan uitoefenen. Met andere woorden: ik kreeg de uitnodiging om te leren loslaten. Uiteraard heb ik hier niet van de een op de andere dag mijn weg in gevonden. Ik ben op onderzoek uitgegaan, heb hulp gezocht en ben de confrontatie aangegaan met mijzelf en mijn angsten. Het fijne is dat ik hiermee nieuwsgiering ben geworden naar wie ik ben. Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd geweest in meerdere facetten van het leven. En ook nu doe ik meerdere dingen omdat ik mij dan compleet voel en dit mij voldoening geeft. En kom ik steeds weer, meer in contact met dat kleine meisje. Herinnerde ik mij het gevoel waarmee ik naar de aarde kwam.

En weet ik ook dat ik er heel veel van verstopt heb door wat ik meemaakte in de wereld. Hoe we allemaal zoveel verstoppen voor onszelf en voor elkaar. Maar diep van binnen verdween dit nooit. Want dit is mijn essentie en mijn sprankelende zijn, waar ik zo blij van wordt als ik er contact mee maak.

Juist op deze mooie planeet krijgen we de mogelijkheid om alles wat we voelen, kunnen bedenken en wensen, vorm te geven. Het heeft even geduurd voor ik genoeg vertrouwen had teruggevonden om in mijzelf te duiken, één voor één mijn schatten op te graven (waar ik nog steeds mee bezig ben, zoveel valt er te ontdekken;-) en dat alles te durven laten zien. Maar ik zou niet meer anders willen. Ik kan dat ook niet meer. Wat een voldoening en rust geeft dat; ik laat mij meevoeren op de natuurlijke flow van mijn zielspad.

Voor nu ben ik genietkees, auteur, adviseur re-integratiemanagement, vegan foody, knuffelbeer, kunstenares, masseur en zielenreiziger. Zielenreiziger, omdat ik altijd op reis ben en altijd in ontwikkeling. Ik leer elke dag weer iets nieuws en hoop dit mijn hele leven te blijven doen. Al vanaf mij 18e ging ik op zoek naar mijn essentie. Ik voelde zoveel meer en wist niet altijd even goed mijn weg te vinden in deze wereld. Of beter gezegd: deze maatschappij. Ik kwam altijd wel op mijn pootjes terecht, maar een deel van mij voelde zich toch altijd een beetje of ze van een andere planeet kwam. Door wat ik tegenkwam op mijn levenspad merkte ik al snel dat ik niet uit de voeten kon met enkel de 'reguliere' kijk op het leven. Ik miste bij mijn reis naar binnen een brede, universele en liefdevolle blik, met beide benen op de grond van Moeder Aarde. Ik ging mijn eigen weg en kwam in aanraking met o.a. PRI - Past Reality Integration®, The Work®, The Journey, Soul Body Fusion®, Kundalini Yoga, Postural Integration®, Tantra, Meditatie en leven van Prana. Hiernaast tover ik graag in de keuken als vegan foody, omdat koken voor mij echt alchemie is en pure creatie. Iets maken is toveren, met verf, met woorden, met eten. Allemaal even magisch. Creëren hoort als mijn hele leven bij mij. Ik verveel mij nooit. En op de natuur raak ik ook nooit uitgekeken. Over magie gesproken... En mensen. Zonder mensen valt er niets te delen. Met liefde, warmte en aandacht er samen in verbondenheid iets moois van maken. Meer heb ik niet nodig.

 

Ondanks dat ik diep van binnen altijd al aangetrokken werd door de spirituele wereld, heeft het tot 2016 geduurd voordat ik de oude overtuigingen en patronen van religies, opvoeding en de maatschappij die mij niet langer dienden, durfde los te laten. Ik wilde vanaf dat moment alleen nog maar leven vanuit mijn essentie. Dit was zo'n intens verlangen dat het mij allemaal niets meer kon schelen en ik heb het universum letterlijk gesmeekt om hulp. En ik kreeg hulp. Voor mij vanuit onverwachte hoek.
Ik kreeg hulp vanuit het Engelenrijk. Het Licht en de Liefde waarmee ze mij omringen, kan ik niet beschrijven. Het is letterlijk engelengeduld waarmee ze mij begeleiden op mijn pad. Want ja, ik ben ook een mens met een analytisch hoofd, dat overal wel wat van vindt.

Ik ben intens dankbaar voor de momenten die ik met hen mag delen en het is hun wens dat ieder mens op deze prachtige wereld zich weer mag herinneren wat zijn of haar oorsprong is. De heilige teksten die de engelen aan mij doorgaven met het verzoek om er een boek van te maken, vormden het fundament voor mijn boek Haar Verlangen. Ik kon en wilde geen nee zeggen tegen dit verzoek en heb hemel en aarde bewogen om ervoor te zorgen dat het er kwam.

Door deze reis durf ik steeds meer naar mijn intuïtie te luisteren. Mijzelf open te stellen voor alles wat ik op mijn pad tegenkom. Te luisteren naar alle steun die ik krijg vanuit de stoffelijke en fijnstoffelijke wereld. Want wat worden wij geholpen. We hoeven het alleen maar te vragen. Engelen, Goden en Godinnen, Draken, Lichtwezens, noem maar op. Vanuit deze energie wil ik mijn weg bewandelen en mijn werk doen. Steeds meer mezelf zijn in alles wat ik doe. Want er is er maar eentje zoals ik. En er is er maar eentje zoals jij. En ik ben er van overtuigd dat dit een reden heeft. Als we allemaal ons hart durven openen en het leven leven dat aansluit bij onze essentie, zullen we helen, genieten en zal Moeder Aarde weer de prachtige bedding zijn waar alle levensvormen tot bloei komen en een plek hebben.

Ik ben er achter gekomen dat ik het allerliefste van alles met iedereen deel en mensen wil laten genieten. In talloze vormen vanuit Licht en Liefde. Daarom ben ik er ook niet gemaakt om maar één ding te doen. Ik vind teveel leuk en interessant om een keuze te maken.

Ik deel dan ook wat ik wil delen; net waar ik zin in heb. Gewoon, omdat ik dat het allerfijnst vind.

Pik er vooral de dingen uit die voor jou het allerleukst zijn of waar je wat aan hebt.

Warme omhelzing,

Ruby Séva

 

 

 

Meer over Haar Verlangen
Na het schrijven en illustreren van meerdere prentenboeken voor kinderen is mijn boek
Haar Verlangen – Sacred Poetry of the Feminine Soul (verschenen in november 2018) mijn debuut als auteur van spirituele boeken. Tijdens het schrijven van Haar Verlangen is de vrouw in mij echt ontwaakt. Een oeroud gevoel begon zich te roeren en ik zag dat met mij, vele vrouwen op zoek zijn naar hoe ze hun plek kunnen vinden in deze wereld in verbinding met wie zij als vrouw zijn. Ik pleit ervoor dat vrouwen en mannen zichzelf weer terugvinden en zich meer en meer durven laten zien, zodat we kunnen samenleven op een manier die voor beide waarlijk is. Om ons los te maken van het systeem waar we in leven nu, zullen we naar binnen moeten keren om allereerst te erkennen wie we zijn, om het verlangen naar dat het anders kan en mag, de ruimte te geven. Ik ben dankbaar dat ik hier een klein steentje aan mag bijdragen.