top of page

Wat zou jij doen, als Engelen je zouden vragen een boek te schrijven?


Tja, wat zou je doen... Als je dit nog nooit hebt meegemaakt is dat moeilijk te zeggen. Dat was voor mij ook zo. Maar soms verandert je leven zo, dat er veel nieuwe ruimte ontstaat. Met die ruimte wordt de kans groot dat er nieuwe dingen gaan gebeuren. Dingen die je misschien wel nooit bedacht had. Of verwacht had. Of met al je fantasie gewoonweg nooit had kunnen bedenken.


We denken vaak een beeld te hebben van wie we zijn. Daar hoort dan ook een bepaalde manier van leven bij. Maar als dat ineens anders wordt, wat zou je dan doen? Wuif je het weg? Ben je nu eenmaal niet zo? Of ben je bang van wat anderen van je zouden vinden als je ineens 'andere' dingen gaat doen dan ze van je gewend zijn?


Ja, die gedachten had ik ook. En het heeft me best wat tijd gekost om hieraan te wennen. Mensen kenden mij wel als spiritueel, maar ik was vooral veel aan het werk en bracht mijn tijd voornamelijk door op kantoor, in het bedrijfsleven. Kan dat dan wel samen? Engelen en het bedrijfsleven? Klinkt vrij maf toch? Maar als we zo denken, zijn we dan bezig met wie de denken te zijn? Of zijn we dan bezig met waar we aan gewend zijn?


Hoe vaak gebeurt het wel niet dat ons hoofd meteen een heel verhaal gaat uittekenen als we geconfronteerd worden met iets nieuws. Je hebt in een paar seconden een hoofd vol gedachten en scenario's. "Wat zijn de gevolgen?" "Past dit wel bij mij?" "Past dit wel in mijn leven nu? Ik zie nu geen manier om dit in te passen." "Dit is iets voor later, nu komt het niet zo uit...." "Wat zullen anderen ervan denken? Wat zal mijn partner ervan denken?" Ons hoofd is een fantastische tool op zijn tijd, maar kan ons ook gigantisch in de weg zitten. Want het beredeneert voornamelijk vanuit je huidige situatie gezien. Het is niet in staat om op bijvoorbeeld zes manieren out-of-the-box te denken en dat nog eens in het kwadraat. Het ziet simpelweg geen mogelijkheden.... En daar blijven we dan steken..... En dat is jammer...


Maar het fijne is: we zijn meer dan ons hoofd! We zijn een fantastisch geavanceerd wezen met een lichaam, een hart en een ziel en wie weet wat nog meer waarvan we nog niet eens weten dat het bestaat. En als alles van wat jij bent mee kan gaan denken in je leven, dan ontstaan er ineens ontelbaar veel opties. Je kan gaan denken en leven in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden. Al zet je de deur maar een klein beetje open voor iets nieuws... That's where the Magic happens!


Dat is het enige wat ik gedaan heb. Ik werd zo verrast door mijn ontmoeting met Engelen, dat ik de deur wagenwijd open heb gezet. Het was gewoon te mooi. Te leuk. Te grappig. Te bijzonder. Te fijn om niet te luisteren en om er niet naar te kijken.


En toen maakte het dus allemaal niets meer uit. Mijn hoofd was er zelfs stil van. Ik ging een samenwerking aan die zo uitzonderlijk was, maar tegelijkertijd zo vanzelfsprekend, dat al mijn twijfel niks meer te vertellen had. Ik vertrouwde er gewoon op dat als ik iets vandaag niet wist, ik het de komende week wel zou weten.


En dat was nodig ook, want ik had nog nooit in eigen beheer een boek uitgegeven. Ik had nog nooit het gehele binnenwerk uitgedacht, de vormgeving, fotoshoots gepland en een crowdfundingsproject opgezet. Dat dit allemaal gelukt is... Mijn hart begrijpt het wel, maar mijn hoofd snapt er helemaal niets van. En dat is nu juist de bedoeling denk ik. Want als we alleen naar ons hoofd luisteren, komen we niet zover. En zullen veel van onze wensen en dromen het levenslicht niet zien.


We kunnen heel gemakkelijk duizend-en-een redenen bedenken om iets niet te doen. Misschien moeten we dat eens omdraaien. Ik ben benieuwd hoe de wereld er dan uit gaat zien. Dan ontstaan er misschien nog wel gekkere combinaties dan Engelen en het bedrijfsleven.


#engelen #watzoujedoen #haarverlangen #sacredpoetry

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page