PRI - Past Reality Integration®

​​Herken je één of meer van onderstaande punten?
- Je hebt ergens altijd het gevoel dat je te kort schiet.

- Je voelt je vaak alleen en hebt het idee dat je het allemaal zelf moet doen.
- Je ontploft weer eens omdat je partner of kinderen lopen te zeuren om eigenlijk een klein dingetje en je weet van
  binnen dat je reactie niet in verhouding staat tot wat er aan de hand is. Je hebt vaak een kort lontje.

- Je hoofd zit vol met duizend en één scenario's over wat er kan gaan gebeuren en hoe je daar het beste op kan 
  reageren.
- Je vindt veel mensen maar ingewikkeld of bent misschien zelfs stiekem wel bang voor ze?

- Je bent altijd heel evenwichtig en staat altijd in de modus van 'niets aan de hand en gewoon doorgaan'.

- Je voelt je plaatsvervangend schuldig als je manager boos is op een collega.

- Je vindt het doodeng om voor een groep te staan.

- Je ergert je continu aan andere mensen en vindt dat jouw wereld een stuk fijner zou zijn zonder hun gedrag.
- Je voelt je vaak een slachtoffer van de situatie.
- Je drinkt of eet teveel, blijft te lang series kijken of hebt andere verslavingen.

- Je maakt het anderen altijd naar de zin en kan moeilijk 'nee' zeggen.
- Je voelt je ontzettend moe en hebt het idee hebt dat alles je teveel is.
- Als de zoveelste goeroe zegt dat het er enkel en alleen om gaat om je ego los te laten, denk je "Maar hoe dan?", 
  als de emoties weer eens door je lijf gieren.

 

En heb je hier last van?

Wil je hier graag iets aan doen, omdat je het gevoel hebt dat je niet het beste uit jezelf haalt? Of dat je het fijn zou vinden om je beter te voelen, omdat het je veel energie kost bezig te zijn met piekeren, je angsten of je niet goed genoeg voelen, of juist door een hoop boosheid en irritatie?

Dan kan PRI® je inzicht geven in waarom je doet zoals je doet en er achter komen dat je dit niet doet omdat je zo bent.

 

Waarom PRI®?

PRI® is voor mij de eerste methode waarmee je duurzaam en onomkeerbaar kan transformeren. Het is een praktische methode die je je hele leven kan blijven toepassen waarmee je met wiskundige precisie stap voor stap patronen die je niet meer dienen kunt (h)erkennen en ontmantelen. Ieder mens krijgt bij zijn geboorte hetzelfde afweermechanisme mee: een psychologisch afweersysteem. Hiermee zijn wij in staat om als kwetsbaar kind op te groeien in de wereld van volwassenen. Op het moment dat wij echter volwassen zijn, gaat dit mechanise ons in de weg staan, omdat het vanuit je ondebewustzijn nog steeds naar de wereld blijft kijken door de ogen van een kind. 

Dit mechanise is met praktische stappen goed te herkennen en te veranderen. Jouw waarneming van de realiteit zal drastisch veranderen omdat gebeurtenissen uit het verleden niet meer continu 'meepraten' in het heden. Je leert om deze 'oude bril' af te zetten en hoe het 'nu' er uit ziet en vooral hoe dit voelt. Vanuit dit gevoel (je kern) ben je in staat keuzes te maken die horen bij wie je echt bent en wordt het leven een stuk lichter.

Na veel zelfonderzoek, therapieën, coaching en allerlei workshops bleef ik er tegenaan lopen dat ik vaak nog steeds werd geleefd door mijn emoties. Ik bleef me onzeker voelen, werkte te hard om mijn plek te verdienen, had het gevoel dat ik altijd te kort schoot en in crisissituaties die mijzelf aangingen werd ik volledig van mijn voeten geblazen. Ook bleef ik vaak kalm als ik geraakt werd, maar kon van binnen ontploffen. "Hoe kon dit toch?", vroeg ik mij af - met al aardig wat kennis en levenservaring, "dat deze 'patronen' mij elke keer weer in hun greep kregen?"

In 2015 stond mijn leven volledig op zijn kop. In een jaar tijd had ik meerdere life-events te verwerken waaronder een scheiding van de liefde van mijn leven en het achterlaten van mijn thuis. Ik dacht "Dit kan ik niet, ik overleef het niet in mijn eentje, maar ik ben het ook zo zat dat ik het gevoel heb dat ik het niet kan." Ik was er klaar mee om de zoveelste methode toe te passen waarbij het uiteindelijk neerkomt op een vorm van coping: hoe leer ik het beste omgaan met de situatie. En dit terwijl ik al zo lang hartstochtelijk op zoek was naar een methode om mijn eigen patronen te doorzien, beet te pakken en duurzaam te veranderen.
Toen ik in contact kwam met PRI® en het boek De Herontdekking van het Ware Zelf van Ingeborg Bosch las, regende het puzzelstukjes. Het was alsof dit boek speciaal voor mij geschreven was. Het laat kristalhelder zien hoe onze blauwdruk in ons onderbewustzijn tot stand komt in onze kindertijd en hoe dit ons ongemerkt ons hele leven zal besturen als we ons hier niet bewust van worden. Hiernaast biedt PRI® de stappen en handvatten voor daadwerkelijke transformatie om dit duurzaam te kunnen doorbreken.

Mijn ervaring met PRI®

- Volledig traject bij gecertificeerde PRI-therapeut succesvol afgrond.
- Cursus PRI Level 1 Practitioner afgerond.
- Intervisie met collega coaches en therapeuten.
- Het dagelijks toepassen van PRI® in mijn leven.

Ik weet uit eigen ervaring hoe PRI® je leven in postieve zin kan veranderen. Als je PRI® eenmaal beheerst, heb je er je hele leven plezier van.

Wat heb ik je te bieden?
Ik ben PRI Level 1 Practitioner en kan je daarom de theorie uitleggen van PRI® en de eerste stappen met je zetten waardoor je gaat zien en voelen wanneer jouw afweermechanisme aan het woord is en wanneer je in je kracht staat. Samen met jou kunnen we onderzoeken of PRI® bij je past. Na enkele sessies kan ik je doorverwijzen naar een PRI-therapeut als je een volledig traject wilt doorlopen.

PRI - Past Reality Intgration®

Losse sessies

1 uur           69,00 euro incl. btw

Pakket Kennismaking met PRI®

- 1e sessie: ontdek de wereld van PRI en handvatten om hiermee aan de slag te gaan.
- 3 vervolgesessies: je leert hoe je dagelijks de technieken kan toepassen en je afweermechanisme herkennen.

4 uur           275,00 euro incl. btw

 

Inclusief het boek De Herontdekking van het Ware Zelf - Ingeborg Bosch

Ben je geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling of wil je graag zelf met bepaalde patronen aan de slag, maar vind je het nog te snel om te beslissen of je een volledig PRI-traject wilt gaan doen?
Dan is dit pakket een fijne manier om dit te onderzoeken. Het boek De Herontdekking van het Ware Zelf van Ingeborg Bosch is hierbij inbegrepen.