top of page
Ruby.jpg

Ruby Séva

Auteur - Blogger - Vegan Foody www.mymagicvegankitchen.com

Energiewerker - Klanktherapeut - Verzuimspecialist CROV-RVI
Kunstenares - Illustrator - Masseur - Zielenreiziger

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook

​Uit Haar Verlangen - Sacred Poetry of the Feminine Soul

 

Ze voelt zich zo puur, zo stralend, blij en vol energie.

Ze danst, dartelt en spartelt door de wereld.

Als een vis, als een vogel, als een dansende Godin.

Haar ogen twinkelen, haar lichaam is als

vloeibaar goud en haar Hart voelt als een stralende zon.

Ze houdt van alles en iedereen.

​Heel haar wezen is vol vreugde en geluk.

Vol verwondering neemt ze alles wat ze mag beleven,

als een spons in zich op.

Haar hart stroomt over van Liefde en Licht.

Zo kwam het kleine meisje op de wereld.

Met een open hart, stralende ogen en heel nieuwsgierig.

Zo vol verlangen. Ze had zo veel liefde te geven.

Met haar hartje wagenwijd open vloog ze de wereld in,

als een stralende kleine ster.

Het kleine mensenvrouwtje ging de wereld in.

En wat was die wereld interessant,

maar ook zo vreemd en overweldigend.

​Vanaf 2015 veranderde mijn leven door een paar indringende gebeurtenissen, waardoor ik mijn basis opnieuw mocht vormgeven. Ik werd meer dan eens geconfronteerd met het feit dat alles om mij heen altijd in beweging is. Dat dit altijd zo zal blijven en dat ik hier geen controle op kan uitoefenen.
Met andere woorden: ik kreeg de uitnodiging om te leren loslaten.

Uiteraard heb ik hier niet van de een op de andere dag mijn weg in gevonden. Ik ben op onderzoek uitgegaan, heb hulp gezocht en ben de confrontatie aangegaan met mijzelf en mijn angsten. Het fijne is dat ik hiermee nieuwsgierig ben geworden naar wie ik ben en steeds meer in contact kom met mijn essentie; mijn staat van zijn waarmee ik naar de aarde kwam.

 

Ook weet ik dat ik er heel veel van verstopt heb door wat ik meemaakte in de wereld. Hoe we allemaal zoveel verstoppen voor onszelf en voor elkaar. Heel diep van binnen verdween dit nooit.

Juist op deze mooie planeet krijgen we de mogelijkheid om alles wat we voelen, kunnen bedenken en wensen, vorm te geven. Het heeft even geduurd voor ik genoeg vertrouwen had teruggevonden om in mijzelf te duiken, één voor één mijn schatten op te graven en alles te durven laten zien. Maar ik zou niet meer anders willen. Ik kan dit ook niet meer. Wat een voldoening en rust geeft dat; ik laat mij meevoeren op de natuurlijke flow van mijn zielspad.

Voor nu ben ik auteur, blogger, vegan foody, energiewerker, klanktherapeut, kunstenares, masseur en zielenreiziger. Zielenreiziger, omdat ik altijd op reis ben en altijd in ontwikkeling. Ik leer elke dag weer iets nieuws en hoop dit mijn hele leven te blijven doen.

Hiernaast ben ik werkzaam geweest in meerdere functies als bedrijfsleider, HR Manager en Verzuimadviseur in het bedrijfsleven. Waar ik mijzelf ook op andere vlakken heb mogen ontwikkelen en veel heb mogen leren. Veel uren heb gemaakt en mij altijd vol passie heb ingezet voor de doelstellingen van het bedrijf. Door mijn ervaring als verzuimadviseur heb ik gezien dat veel mensen uiteindelijk vastlopen. In mijn ogen is dit niet verwonderlijk. Zelf heb ik ook gevoeld en ervaren dat je op de meeste plekken in het 'werkende leven' een deel van je zelf niet of onvoldoende kunt voeden. We zijn zo gewend ons te conformeren. Zeker omdat iedereen om ons heen dit ook doet en we tijdens onze educatie niet leren wie wij in essentie zijn. Om vanuit daar onze carrière te kiezen.

Logisch ook, dat veel volwassenen op termijn op onderzoek uitgaan of helaas vastlopen en ook steeds meer jongeren niet zien in welke richting ze zich zouden willen ontwikkelen in dit verouderde maatschappelijke systeem. Persoonlijk vind ik het jammer dat vooral de mensen die in staat zijn zich te conformeren aan dit systeem nog steeds als succesvol worden gezien en mensen die 'anders' zijn zich niet altijd gehoord voelen of niet weten waar te beginnen om te gaan leven op een manier die meer bij hun past. De groep mensen en vooral ook kinderen die als 'anders' gezien worden, groeit namelijk met de dag. Een van mijn missies is daarom om mensen weer in contact te brengen met zichzelf en deze essentie zodat ze tijdig andere keuzes kunnen maken en stappen durven te zetten richting hun meest prachtige leven. Om meer zelfliefde te ervaren en uitval te voorkomen.

Al vanaf mij 18e ging ik op zoek naar mijn essentie. Ik voelde zoveel meer en wist niet altijd even goed mijn weg te vinden in deze maatschappij. Ik kwam altijd wel op mijn pootjes terecht, maar een deel van mij voelde zich toch altijd een beetje of ze van een andere planeet kwam. Ik miste bij mijn reis naar binnen een brede, universele en liefdevolle blik, met beide benen op de grond van Moeder Aarde.

Ik ging naast mijn werk mijn eigen weg en kwam in aanraking met o.a. PRI - Past Reality Integration®, The Work®, The Journey, Inca Energiewerk,  Soul Body Fusion®, Kundalini Yoga, Postural Integration®, Tantra, Meditatie, Mindfulness en leven van Prana. Hiernaast tover ik graag in de keuken als vegan foody, omdat koken voor mij echte alchemie is en pure creatie. Je kunt meer inspiratie en mijn recepten terugvinden op
www.mymagicvegankitchen. com
Iets maken is toveren, met verf, met woorden, met eten. Allemaal even magisch. Creëren hoort bij mij. Ik verveel mij nooit. En op de natuur raak ik ook nooit uitgekeken. Over magie gesproken...
En natuurlijk mensen en dieren. Om mijn liefde te delen. Met liefde, warmte en aandacht er samen in verbondenheid iets moois van maken. Meer heb ik niet nodig.

 

Ondanks dat ik diep van binnen altijd al aangetrokken werd door de spirituele wereld, heeft het tot 2016 geduurd voordat ik de oude overtuigingen en patronen van religies, opvoeding en de maatschappij die mij niet langer dienden, durfde los te laten. Ik wilde vanaf dat moment alleen nog maar leven vanuit mijn essentie. Dit was zo'n intens verlangen dat het mij allemaal niets meer kon schelen en ik heb het universum letterlijk gesmeekt om hulp. En ik kreeg hulp. Voor mij vanuit onverwachte hoek.

Ik kreeg hulp vanuit het Engelenrijk. Het Licht en de Liefde waarmee ze mij omringen, kan ik niet beschrijven. Het is letterlijk engelengeduld waarmee ze mij begeleiden op mijn pad. Want ja, ik ben ook een mens met sterke mind die overal wel wat van vindt.

Ik ben intens dankbaar voor de momenten die ik met hen mag delen en het is hun wens dat ieder mens op deze prachtige wereld zich weer mag herinneren wat zijn of haar oorsprong is. De heilige teksten die de engelen aan mij doorgaven met het verzoek om er een boek van te maken, vormden het fundament voor mijn boek Haar Verlangen - Sacred Poetry of the Feminie Soul. Ik kon en wilde geen nee zeggen tegen dit verzoek en ik heb hemel en aarde bewogen om ervoor te zorgen dat het er kwam.

Door deze reis durf ik steeds meer naar mijn intuïtie te luisteren. Mijzelf open te stellen voor alles wat ik op mijn pad tegenkom. Te luisteren naar alle steun die ik krijg vanuit de stoffelijke en fijnstoffelijke wereld. Want wat worden wij geholpen. We hoeven het alleen maar te vragen. Engelen, Goden en Godinnen, Draken, Lichtwezens, noem maar op. Vanuit deze energie wil ik mijn weg bewandelen en mijn werk doen. Steeds meer mezelf zijn in alles wat ik doe. Want er is er maar eentje zoals ik. En er is er maar eentje zoals jij. En ik ben ervan overtuigd dat dit een reden heeft. Als we allemaal ons hart durven openen en het leven leven dat aansluit bij onze essentie, zullen we helen, genieten en zal Moeder Aarde weer de prachtige bedding zijn waar alle levensvormen tot bloei komen en hun rechtmatige plek hebben.

Ik ben er achter gekomen dat ik het allerliefste van alles met iedereen deel en mensen wil laten genieten. In talloze vormen vanuit Licht en Liefde. Daarom ben ik er ook niet gemaakt om maar één ding te doen. Ik deel dan ook wat ik wil delen; net waar ik zin in heb. Gewoon, omdat ik dat het allerfijnst vind. Kijk dus vooral naar de dingen die met jou resoneren en waar je van geniet of wat je iets te brengen heeft.

Warme omhelzing,

Ruby Séva

PS Heeft mijn verhaal je geraakt of is het herkenbaar en heb je er behoefte aan om hier over van gedachten te wisselen? Neem gerust contact met mij op!

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page